Zapach mieszanek ziołowych, którymi przyprawiane są potrawy wabi już z daleka... Gotowane na parze warzywa z dodatkiem mięsa kuszą nie tylko aromatem, ale i wyglądem.
Tadżin – danie i naczynie
Mimo panujących w Maroku upałów zarówno mięsa, jak i warzywa są świeże. Tadżin jest nie tylko pyszny ale i zdrowy. Podawany jest w tradycyjnych glinianych naczyniach o tej samej nazwie. Pięknie zdobione naczynia są jednym z najlepszych pomysłów na prezent dla znajomych lub pamiątkę dla siebie. Czytaj więcej>>>
Maroko | Tagine jest tradycyjnym marokańskim daniem (by britsinvade )
Zainteresują Cię również

Kuchnia marokańska charakteryzuje się intensywnymi smakami i aromatami. Zasługą są oczywiście niezastąpione zioła i...

Miłośnicy słodkich smaków nie będą zawiedzeni wybierając się w podróż do Maroka. Kuchnia tego kraju obfituje w różnego...

Jednym z typowych składników marokańskich deserów, obok migdałów i cynamonu, nadającym im...
Skomentuj
Zaloguj się aby móc dodawać komentarze
Komentuj jako gość